Ontwikkeling van Stichting het KloosterHuys Vredeoord op de Zandheuvel 92

Allereerst zijn we vereerd dat onze kinderen hier welkom zijn geheten. Tijdens de informatieavonden werden we welkom geheten door de buurtgenoten en werd er al kennis gemaakt. De aanmeldingen voor mogelijk vrijwilligerswerk voelt voor ons als een warm bad. We hebben beloofd de straat te ontlasten en we hopen dat dat beeld uiteraard is gebleven. Al ons bouwverkeer verloopt zoveel mogelijk op eigen terrein inclusief parkeren. Mocht er iets zijn dan horen we dat uiteraard graag van jullie.

Dat gezegd hebbende zijn de meeste lezers natuurlijk nieuwsgierig hoe het nu verloopt. De bouw is helaas later op gang gekomen omdat de tekeningen qua maatvoering niet precies klopten. Het tekenwerk van de architect moest daardoor deels opnieuw ingetekend worden. Door de oorlog in Oekraïne stegen de prijzen en levertijden. Ook hier kregen we mee te maken.

De bezuinigingen moesten we compenseren door veel werkzaamheden zelf te doen. Door de hoge energieprijzen moesten ook andere rigoureuze beslissingen genomen worden. Ook wij moesten wel verduurzamen en hebben besloten om de gaskraan dicht te draaien. Dit complex is onbetaalbaar geworden met de huidige gasprijzen.Om het complex te verwarmen en te voorzien van warm water gaan we over naar lucht/water warmtepompen en warmtepompboilers. Op dit moment van schrijven wordt gebouw A (Het voorste deel van het pand met de rondgang) zover mogelijk klaar gemaakt. De grote activiteitslokalen worden ook weer gebruikt voor activiteiten en dagbesteding. Bij alle appartementen zijn de afgelopen maanden alle doorbraken gemaakt en is men bezig met de opbouw van alle badkamers. De kozijnen zitten erin en de badkamers worden betegeld. Elke bewoner heeft straks een kleine verblijfsruimte, een slaapkamer en een eigen badkamer. Voor de toekomst hebben we alle deuren ook verbreed naar de appartementen. Ook worden de beschadigde muren weer opnieuw gestukt zodat straks alles er weer mooi uitziet.

We hopen voor het einde van het jaar het voorste deel op te leveren met de nieuwe vloeren en de keukenblokjes. Dan kunnen we in het eerste kwartaal starten met het inhuizen van de eerste 11 bewoners. Ook start eindelijk in januari de dagbesteding na een lange aanloopperiode.

De Levering van de zorg

Zoals enkelen waarschijnlijk al hebben vernomen zal de zorg en de dagbesteding worden verzorgd door Fittin, een label van Stichting Prisma voor wooninitiatieven. Personeel van Prisma zal zorgdragen om de startup van ons wooninitiatief in goede banen te leiden en zorgdragen voor zorg van onze kinderen, lees jong volwassenen. De leeftijd is gemend dus jong en volwassenen door elkaar, evenals het ontwikkelingsniveau. We geloven in de synergie dat mensen elkaar kunnen versterken en helpen ontwikkelen. Ook worden de bewoners op de hoogte gebracht dat we in een stiltegebied wonen en proberen hier ons zoveel mogelijk aan te houden. Door de gunstige ligging tussen het centrum en de natuur zult u waarschijnlijk vanaf volgend jaar af en toe een wandelgroep zien of tegenkomen. Ook boodschappen doen bij de Aldi in het begin van de straat is een fijne activiteit om samen met onze bewoners te doen. Verder zal de dagbesteding veelal plaatsvinden op eigen terrein of in de mooie lokalen of het bijgebouw.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.png

Uiteraard is het altijd fijn als er mensen zijn die mee willen helpen met enige activiteiten of een helpende hand bieden. Hierover zal nog worden gecommuniceerd hoe we dit samen met Prisma in het vat gaan gieten.